V12 LAF;Μία πινακίδα μόνο για τη LaFerrari

Το πιο δυνατό μοντέλο παραγωγής της Ferrari, με υβριδική τεχνολογία που αποδίδει συνδυαστικά 963 ίππους, κοστίζει αρκετά πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Ο ιδιοκτήτης της στη Μ. Βρετανία που θα θελήσει να τη συνδυάσει με μία μοναδική πινακίδα κυκλοφορίας θα πρέπει να δώσει… κάτι παραπάνω.



Η Ferrari βγάζει σε πλειστηριασμό έως τις 30 Νοεμβρίου για τη βρετανική αγορά την πινακίδα «V12 LAF», η οποία παραπέμπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και στα πρώτα τρία γράμματα του ονόματος του ιταλικού hypercar. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα αποδοθούν στο ίδρυμα Henry Surtees, το οποίο πήρε το όνομά του από τον αδικοχαμένο γιο του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 το 1964 με τη Ferrari, John Surtees.

Το ίδρυμα βοηθά άτομα που έχουν τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι να επιστρέψουν σε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Ο Henry Surtees έχασε τη ζωή του στην πίστα του Μπραντς Χατς τον Ιούλιο του 2009, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Συμμετείχε σε αγώνα της βρετανικής Formula 2, όταν ένας τροχός από άλλο μονοθέσιο τον χτύπησε στο κεφάλι. Άφησε λίγες ώρες αργότερα την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο, από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Comments