LG G5: Το πρώτο αρθρωτό smartphone στον κόσμο

 Οι φήμες και οι διαρροές σχετικά με το LG G5 ήταν πολλές αλλά όπως αποδείχθηκε η LG Electronics κράταγε έναν κρυφό άσσο στο μανίκι της και αυτός είχε να κάνει με τον σχεδιασμό της συσκευής.



Το LG G5 ανακοινώθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress και αποδείχθηκε ότι είναι ένα κομψό smartphone με μεταλλικό φινίρισμα, slide out αποσπώμενη μπαταρία και modular σχεδιασμό.

Ο σχεδιασμός LG Modular Type και το uni-body design δίνουν στο LG G5 τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε ψηφιακή κάμερα, σε hi-fi player και σε πολλά άλλα, χωρίς να γίνεται κανένας συμβιβασμός ούτε από αισθητικής, ούτε από λειτουργικής πλευράς.

Πιο αναλυτικά, για την κατασκευή της συσκευής χρησιμοποιήθηκε μέταλλο υψηλής ποιότητας, ενώ η μπαταρία, χωρητικότητας 2.800mAh, έχει σχεδιαστεί με τρόπο (slide-out) που επιτρέπει την εύκολη απόσπαση και την αντικατάστασή της με μία φορτισμένη σε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειαστεί το άνοιγμα της συσκευής.

Η κάμερα του G5 διαθέτει ευρυγώνιο φακό για λήψεις με εύρος έως και 135 μοίρες, η λειτουργία Always-on Display επιτρέπει την εύκολη ανάγνωση των ειδοποιήσεων, ενώ πληροφορίες όπως η ώρα, η ημερομηνία και ο καιρός είναι διαθέσιμες χωρίς να χρειάζεται το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Επιπλέον, το χαρακτηριστικό 3D Arc Glass της 5,3 ιντσών οθόνης δημιουργεί μια ελαφρά κυρτή φόρμα ενώ την όλη εικόνα έρχεται να συμπληρώσει η επεξεργασία Micro-Dizing που προσδίδει στη μεταλλική επιφάνεια μια μοναδική αίσθηση. Τέλος, η κάμερα και το home button έχουν ενσωματωθεί στο πίσω μέρος του G5 με τρόπο που τα κάνει κομμάτι του σώματος της συσκευής.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το LG G5 διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 σε συνδυασμό με μνήμη RAM 4GB LPDDR4 και αποθηκευτικό χώρο 32GB. Η συσκευή υποστηρίζει επιπλέον κάρτα μνήμης microSD χωρητικότητας έως 2TB.

Η οθόνη του, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, είναι διαγωνίου 5,3 ιντσών, τεχνολογίας IPS και προσφέρει ανάλυση 2560 x 1440 pixels και πυκνότητα pixels στα 554ppi και συνοδεύεται από τη λειτουργία Always-on, η οποία συναντάται για πρώτη φορά σε οθόνη τύπου IPS.

Για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στο ελάχιστο, η LG προχώρησε στον επανασχεδιασμό του driver IC της μνήμης της οθόνης, καθώς και του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του ρεύματος, ώστε ο οπίσθιος φωτισμός να φωτίζει ένα μικρό τμήμα της οθόνης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα πάνελ των LCD τηλεοράσεων.

Χάρη στην τεχνολογία αυτή, για κάθε ώρα λειτουργίας το Always-on Display χρειάζεται ενέργεια που αντιστοιχεί σε μόλις 0,8% της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας.

Η «κανονική» πίσω κάμερα είναι διαγωνίου 16 Megapixel, ευρυγώνιο φακό στα 8 Megapixel, ενώ η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel. Ουσιαστικά, το LG G5 είναι εφοδιασμένο με με δύο κάμερες στην πίσω όψη: μία κανονική με φακό 78 μοιρών, και μία δεύτερη με ευρυγώνιο φακό 135 μοιρών, εύρος που συναντάται για πρώτη φορά σε κάποιο smartphone.

Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει αναφορά στο LG CAM Plus, ένα ευέλικτο εξωτερικό module το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στην ειδική υποδοχή της μπαταρίας και να προσδώσει στη συσκευή την αίσθηση που δίνει το κράτημα μιας DSLR. Το LG CAM Plus διαθέτει οθόνη LED και άνετη λαβή, καθώς και ξεχωριστά πλήκτρα για on/off, έλεγχο του κλείστρου, της εγγραφής και του ζουμ.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος του auto focus και των παραμέτρων της έκθεσης, κάτι το οποίο συνήθως συναντάμε σε κανονικές ψηφιακές μηχανές. Τέλος, συνδεδεμένο στο LG G5, το LG CAM Plus προσφέρει στη μπαταρία πρόσθετη χωρητικότητα 1.200 mAh.pestaola.gr

Comments