Το νησί Ishigaki στην Ιαπωνία είναι ο νέος ονειρικός προορισμός για το 2018

Αν η φράση "εξωτικός προορισμός" μας έφερνε μέχρι τώρα στο μυαλό τις Μαλδίβες, τη Χαβάη ή τα νησιά Fiji, φαίνεται ότι το 2018 είναι η χρονιά που θα γνωρίσουμε (έστω από μακριά) το νησί Ishigaki.



Το Ishigaki βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Yaeyama της Ιαπωνίας και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του TripAdvisor με τους top trending προορισμούς για το 2018. Η λίστα "Ανερχόμενοι προορισμοί" προκύπτει από την αξιολόγηση της ετήσιας αύξησης των θετικών κριτικών για τη διαμονή, την κουζίνα, τα αξιοθέατα αλλά και το τουριστικό ενδιαφέρον σε έναν προορισμό.
Το νησί φημίζεται για τη φυσική ομορφιά του. Οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά και τους πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους προσελκύουν το ενδιαφέρον των δυτών ενώ τα δάση του από φοίνικες και ποτάμια το κάνουν έναν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν το hiking και το camping.
Η κουζίνα επίσης δεν απογοητεύει, με το Ishigaki να φημίζεται για το μοσχαρίσιο κρέας του αλλά και τα noodles από αλεύρι, η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 23 βαθμούς Κελσίου και την πρόσβαση διευκολύνει σημαντικά το νέο αεροδρόμιο, με απευθείας πτήσεις από το Τόκιο.

Παρακάτω ακολουθούν οι πρώτοι 10 προορισμοί της λίστας:

1. Ishigaki, Ιαπωνία
2. Kapaa, Χαβάη

3. Nairobi, Κένυα

4. Halifax, Καναδάς

5. Gdansk, Πολωνία

6. San Jose, Κόστα ρίκα

7. Riga, Λετονία

8. Rovinj, Κροατία

9. Nerja, Ισπανία

10. Casablanca, Μαρόκο

Comments