Style hacks από διάσημους στιλίστες για να είσαι πάντα στην πένα

Μπήκε στο πλύσιμο το αγαπημένο σου t-shirt; Λερώθηκε με καφέ το σακάκι; Έγιναν μαύρα τα λευκά sneakers; Έφυγε το κουμπί από το πουκάμισο; Κόπηκες στο ξύρισμα και δεν σταματά να τρέχει το αίμα; Μην πανικοβάλλεσαι. Υπάρχουν μερικά επαγγελματικά μυστικά και κόλπα που θα σώσουν το στυλ και την εμφάνισή σου από την άγνοια, τα μικροατυχήματα της καθημερινότητας και τη φθορά του χρόνου για να δείχνεις πάντα στην πένα, ακόμα κι όταν δεν είσαι.

Μπάλωσε με παραμάνα το σκίσιμο

«Σε περίπτωση σου χαθεί το κουμπί του πουκαμίσου ή σκιστεί το τζην ή τρυπήσει το παλτό σου και δεν μπορείς να επισκεφθείς τον ράφτη, ο πιο εύκολος τρόπος για να καμουφλάρεις το σκίσιμο “εδώ και τώρα” είναι να τοποθετήσεις μια παραμάνα από τη μέσα πλευρά, ώστε να μην ορατή», αναφέρει η Daisy Deane, στιλίστρια που έχει ντύσει από τους Tinie Tempah και Taron Egerton μέχρι τον Stormzy.
Κάνε stretch στα ρούχα σου
«Έχει συμβεί σε όλους μας να βάλουμε ένα ρούχο στο πλυντήριο και όταν στεγνώσει να το το φορέσουμε αλλά να μην μας κάνει, να έχει χάσει σε πλάτος και μήκος», σημειώνει η Deane και συνεχίζει: «Η καλύτερη λύση για τα βαμβακερά είναι ο ατμός από το σίδερο, καθώς η θερμότητα διογκώνει τις ίνες και το ρούχο παίρνει πιο εύκολα τη γραμμή του σώματος. Μην προσπαθήσεις να τεντώσεις μόνος σου το πουλόβερ ή το t-shirt που μπήκε. Κάποιος πρέπει να κρατάει το πάνω μέρος της μπλούζας και κάποιος άλλος το κάτω και μαζί να τεντώσετε ελαφρά, ώστε να διατηρηθεί το σχήμα, αλλά να αυξηθεί το μέγεθος».
Διατήρησε τα λευκά για πάντα λευκά με λεμόνι
Ενώ τα χρωματιστά ρούχα χάνουν με τα πλυσίματα την ένταση του χρώματός τους, τα λευκά πάλι κιτρινίζουν. «Προκειμένου να το αποφύγεις, την επόμενη φορά που θα βάλεις λευκά είδη και ρούχα στο πλυντήριο, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα απορρυπαντικό με λευκαντικές ιδιότητες τις οποίες θα ενισχύσεις, προσθέτοντας στην θήκη του από ¼ έως ½ του φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι. Άφησε το πλυντήριο να κάνει την πλύση κανονικά σε ζεστό νερό και δες τα κιτρινισμένα λευκά σου να αστράφτουν ξανά», υπογραμμίζει ο στιλίστας του River Island, Jordan Alexander.
Κόντυνε το τζην παντελόνι μόνος σου
Όπως αναφέρει ο Alexander, «πρώτα, σημάδεψε με μία καρφίτσα το επιθυμητό μήκος, έπειτα, κόψε με ένα ψαλίδι και τέλος, με έναν αναπτήρα κάψε το τελείωμα για να μην ξεφτίσουν τα μπατζάκια».
Η συνέχεια στην επόμενη σελίδα.
Απομάκρυνε το γάριασμα με ξυραφάκι
Υφάσματα, όπως το βαμβάκι και το μαλλί, τείνουν να γαριάζουν με το πέρασμα του χρόνου και να γεμίζουν κομπάκια. «Ένας τρόπος για να δείχνει σαν καινούργιο το μάλλινο πουλόβερ σου είναι να ξυρίσεις προσεκτικά με ένα ξυραφάκι τους κόμπους», σημειώνει η senior stylist Sarah Thow του Topman.
Καθάρισε τα sneakers με μωρομάντιλα
Τα λευκά sneakers αποτελούν σταθερή αξία, το κερασάκι στο smart casual look σου. Υπό έναν όρο, όμως: να λάμπουν από καθαριότητα σαν να τα αγόρασες χθες από κάποιο sneakerάδικο. Σύμφωνα με τον Alexander McCalla από την αντρική σειρά του personal shopping service Thread, ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσεις γρήγορα και εύκολα είναι με μωρομάντιλα.
> Πέντε λάθη που καταστρέφουν τα sneakers σου χωρίς να το καταλάβεις
«Στρώσε» τα ρούχα για να δείχνεις προσεγμένος
Η Deane εξηγεί: «Δεν αρκεί απλά να ντυθείς κομψά για να είναι η εμφάνισή σου προσεγμένη. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως το να στρώσεις τις τσέπες του παντελονιού σου και να ισιώσεις το πουκάμισο στους ώμους μέσα από το σακάκι ή μέσα από ένα πουλόβερ».
Σταμάτα την αιμορραγία στο ξύρισμα με αποσμητικό/αντιιδρωτικό
«Και τα δύο περιέχουν χλωριούχο αργίλιο, το οποίο μπλοκάρει όχι μόνο τον ιδρώτα, αλλά και το αίμα, προκαλώντας συστολή στα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να σταματά την αιμορραγία», εξηγεί ο Johnson.
> 7 hacks για να σταματήσεις την αιμορραγία στο ξύρισμα
Αφαίρεσε τους λεκέδες...
... Κόκκινου κρασιού: «Ρίξε λίγο λευκό κρασί ή οποιοδήποτε λευκό αλκοολούχο ποτό έχεις εύκαιρο στον λεκέ και αφού το αφήσεις να δράσει για μερικά λεπτά, τρίξε απαλά με σαπούνι και ξέβγαλε».
… Καφέ: «Άνοιξε τη βρύση και άφησε να τρέξει κρύο νερό πάνω στο λεκέ για πέντε περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψε ελαφρά με σαπούνι και ξέβγαλε».
.... Make up: «Τρίβοντας απαλά με ένα μωρομάντιλο ή με λίγο νερό και σαπούνι, χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα», επισημαίνει η Deane.
Οργάνωσε τη ντουλάπα σου
«Βγάλε έξω τα πάντα, κάθάρισέ την, ξεκαθάρισε τι φοράς και δώρισε σε άλλους ό,τι δεν πρόκειται να ρίξεις πάνω σου ποτέ ξανά και τέλος, φρόντισε να τοποθετήσεις τα ρούχα μες στη ντουλάπα, αφενός χωρισμένα σε είδη και αφετέρου σε αυτά που χρησιμοποιείς συχνά και αυτά που φοράς σπανιότερα», 

Comments