Ζεστό κρασί | 10 πλεονεκτήματα που έχει και δεν γνώριζες

Τα Χριστούγεννα έρχονται και σίγουρα ένα από τα ποτά που κυριαρχούν στις γιορτές είναι το mulled wine, ή στα ελληνικά το ζεστό αρωματικό κρασί. Και μπορεί αρκετοί να το απολαμβάνουν για απόλαυση, όμως κάνει και καλό στην υγεία.
Ενδυναμώνει την μνήμηΡίχνει την χοληστερίνηΠροστατεύει την καρδιάΠρολαμβάνει το κρύωμα και τις ιώσειςΒοηθάει με τις κράμπεςΒοηθάει στην αποτοξίνωση του
οργανισμούΚάνει καλό στα κόκαλαΡίχνει τα επίπεδα του διαβήτηΒοηθάει την ομαλή λειτουργία του παχέος εντέρουΒοηθάει στην καταστροφή των πετρών στα νεφράΠώς μπορείς να το φτιάξεις; Παρακάτω σου δίνουμε την δικιά μας συνταγή!

Υλικά:

1 λίτρο κόκκινο κρασί

150 γρ. μέλι

γλυκάνισο

3 γαρύφαλλα

4 ξυλάκια κανέλας

1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζεις το κρασί σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το κρασί δεν πρέπει να βράσει αλλά να ανεβάσει θερμοκρασία. Ρίχνεις μέσα το χυμό από το πορτοκάλι την κανέλα, το μέλι, τον γλυκάνισο και τα γαρύφαλλα. Αφήνεις το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δοκιμάζεις ξανά για να δεις αν θέλεις το κρασί σου να είναι πιο γλυκό. Αν ναι προσθέτεις λίγο περισσότερο μέλι. Το αφήνεις στη φωτιά για ακόμα μισή ώρα.

Comments