Η Google αναστέλλει τις άδειες GMS σε όλα τα νέα μοντέλα για την τουρκική αγορά

Η Google ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδίδει πλέον άδειες Google Mobile Services για τηλέφωνα που προορίζονται για την τουρκική αγορά. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τους τοπικούς κατασκευαστές αλλά όλους τους κατασκευαστές Android. Σημειώστε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, αυτό είναι πάνω από την επιλογή της
προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης στα τηλέφωνα.

Τα υπάρχοντα μοντέλα - τα τηλέφωνα που έχουν ήδη αγοράσει οι άνθρωποι και όσοι βρίσκονται ακόμα στα καταστήματα - θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Google αναστέλλει επίσης τις ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος, οι οποίες μπορεί να είναι ένα ζήτημα.

Αυτό ξεκίνησε όταν ο Yandex της Ρωσίας υπέβαλε καταγγελία, λέγοντας ότι η Google άλλαξε τις συμφωνίες διανομής λογισμικού με τρόπο που απέκλεισε την επιλογή αλλαγής της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης. Η αρχή ανταγωνισμού της Τουρκίας ένωσε την Yandex και επέβαλε πρόστιμο στην Google ύψους 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γίγαντας των ΗΠΑ έκανε κάποιες αλλαγές, αλλά δεν ικανοποίησε την τουρκική ρυθμιστική αρχή (οι χρήστες όμως δεν μπορούσαν να επιλέξουν μια προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης). Η ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόσθετο πρόστιμο 0,05% των ημερήσιων εσόδων της Google μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, δίνοντας στην εταιρεία προθεσμία 60 ημερών για να αμφισβητήσει την απόφαση.Η Google ασκεί πιέσεις στον υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας και στον αρχηγό της αρχής ανταγωνισμού για να αλλάξει την απόφαση, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Haberturk, η οποία ανέφερε για πρώτη φορά αυτή την ιστορία.

Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας άλλης έρευνας, λέγοντας ότι η Google έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αναζήτηση και τη διαφήμιση για να ωθήσει τις υπηρεσίες της σε βάρος του τοπικού ανταγωνισμού.

Comments