Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την εικόνα που έχουμε για τα λικέρ

Μπορεί να έχουμε τα λικέρ στο μυαλό μας, σαν το ποτό που σερβίρανε οι θείες ή οι γιαγιάδες μας στις οικογενειακές μαζώξεις. Όμως, το λικέρ είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Είναι από τα βασικότερα συστατικά στα cocktails και αν δεις σχεδον όλες τις συνταγές θα το διαπιστωσεις. Μιλήσαμε με την
Αγάπη Πετροπούλου, brand ambassador του Italicus, για να μας εξηγήσει τι κρύβεται πίσω από τα λικέρ και την σχέση τους με τα cocktails.

Τα λικέρ συμμετέχουν στις περισσότερες και εμβληματικές συνταγές κοκτέιλς. Όμως έχει αλλάξει ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.

"Οι πιο εμβληματικές κλασικές συνταγές κοκτέιλ περιέχουν τουλάχιστον ένα είδος λικέρ. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα λικέρ γνώρισαν μεγάλο κοινό και αναγνωρισιμότητα την δεκαετία του '80 και όχι μόνο. Τον 20ο αιώνα δεν υπήρχε σπίτι που να μην είχε τουλάχιστον ένα λικέρ στην κάβα του. Kahlua, Baileys, Quantro, Tia Maria, και το πασίγνωστο τότε βερμούτ Rosso Antico. Οι bartenders πιστεύω βασίζονται στα λικέρ, γιατί έχουν μια πολυπλοκότητα που μετατρέπουν ένα μονοδιάστατο κοκτέιλ σε πολυδιάστατο".

Comments