Το διασημότερο chicken burger στον κόσμο

Το περασμένο καλοκαίρι ένας απρόσμενος χαμός δημιουργήθηκε σε social media, sites και blogs που ασχολούνται με τον κόσμο της γεύσης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Αιτία ήταν η παρουσίαση του πρώτου burger στην ιστορία της αλυσίδας Popeyes. Η συγκεκριμένη, ξεκινώντας το 1972 από την Λουζιάνα, ειδικεύεται στο τηγανητό κοτόπουλο και αυτή ήταν η πρώτη φορά που λάνσαρε chicken burger στο μενού της.



Για ολόκληρες εβδομάδες σχηματιζόντουσαν ουρές έξω από τα εστιατόριά της, από foodies πάσης φύσεως που επιθυμούσαν να δοκιμάσουν το ιστορικό έδεσμα, που όλοι συμφωνούν πως είναι εξαιρετικά νόστιμο. Εκτός των άλλων, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο διαδικτυακό και τηλεοπτικό debate σχετικά με το πιο είναι το κορυφαίο chicken burger ή sandwich της ιστορίας. Καθώς τα Popeyes -που σημειωτέον ανήκουν πλέον στον όμιλο των Burger King- δεν έχουν κάποιο κατάστημα προς το παρόν στην Ελλάδα, σου δίνουμε την (κατά προσέγγιση) συνταγή για να φτιάξεις την πιο δημοφιλή πλέον γαστρονομική της πρόταση.
Η συνταγή:
ΥλικάΓια το κοτόπουλο και τη μαρινάδα του: 2 στήθη κοτόπουλου/ 1 φλ. buttermilk/ 1 κ.γ. μείγμα από πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι και αλάτι.Για το πανάρισμα: 1 φλ. αλεύρι/ 1 φλ. καλαμποκέλαιο/ 1 κ.σ. μείγμα από πάπρικα, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη, πιπέρι καγιέν/ αλάτι και πιπέρι.Για την πικάντικη μαγιονέζα: 1/2 φλ. μαγιονέζα/ 1 κ.γ. καυτερή σάλτσα ή Tabasco/ 1 κ.γ. πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.Για το burger: 2 brioche buns μέτριου μεγέθους/ μαγιονέζα/ πίκλες.

Comments