Πουτίγκα με σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα που θα γίνει εξαιρετική συνοδεία των πρωινών και απογευματινών σας ροφημάτων.Υλικά20γρ. σταφίδες ξανθές½ λίτρο γάλα3 αβγά ολόκληρα και 2 κρόκους αβγού (σε θερμοκρασία δωματίου)200γρ. ψωμί του τοστ λευκό, μπαγιάτικο, χωρίς κόρα100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο4 κουτ. σούπας ζάχαρηξύσμα 1 λεμονιού1 πρέζα αλάτιΔιαδικασία


Μουσκεύετε τις σταφίδες σε λίγο χλιαρό νερό.

Αλείφετε τις φέτες του ψωμιού με βούτυρο και από τις δύο πλευρές. Τις φρυγανίζετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Βράζετε το γάλα. Χτυπάτε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Προσθέτετε στο μίγμα το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Σουρώνετε το μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει.

Στρώνετε τις βουτυρωμένες φέτες σε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος, έτσι ώστε η μία φέτα να καλύπτει τη μία πλευρά της άλλης.

Μοιράζετε τις σουρωμένες σταφίδες στην επιφάνεια του ψωμιού και ρίχνετε από πάνω το μίγμα αβγού.

Ψήνετε την πουτίγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C σε μπεν μαρί για 1 ώρα. Σερβίρετε αμέσως. Σημείωση: Μπορείτε να μουλιάσετε τις σταφίδες σε γλυκό κρασί ή ρούμι και να αρωματίσετε με λίγη κανέλα.
www.msn.com

Comments