Ποιες τροφές δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε και γιατί

Ποιες τροφές δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε
Δεν είναι όλες οι τροφές κατάλληλες για να τις ξαναζεσταίνουμε. Σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές και τους λόγους που θα έπρεπε να αποφεύγετε να τις βάζετε ξανά στο φούρνο. (Φωτο: Το σέλινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα τα οποία μπορεί να γίνουν τοξικά με το ζέσταμα).

Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές εάν ξαναζεσταθεί την επόμενη μέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να το φάτε την επομένη είναι να φτιάξετε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς με κρύο κοτόπουλο.

Σπανάκι
Το σπανάκι όπως και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσιο σε σίδηρο και νιτρικά άλατα. Εάν ξαναζεσταθεί τα νιτρικά άλατα μετατρέπονται σε νιτρώδη και άλλες καρκινογόνες ουσίες.

Αυγά
Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεται γιατί γίνεται τοξική και επιβαρύνει το πεπτικό σας σύστημα.

Μανιτάρια
Η τροφή αυτή θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται την ίδια μέρα που μαγειρεύεται λόγω της σύνθεσής της. Πριν τα μαγειρέψετε βεβαιωθείτε ότι βάλατε την ποσότητα που θα μπορέσετε να καταναλώσετε σε μία μέρα.

Ρύζι
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το να τρώτε ρύζι που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση λόγω των βακτηρίων που βρίσκονται στο ρύζι και τα οποία δεν απομακρύνονται με το ζέσταμα.
Γογγύλια

Τα γογγύλια τα βάζουμε κάποιες φορές σε σούπες και κοκκινιστά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νιτρικά άλατα, καλό είναι να αποφεύγετε να το ξαναζεσταίνετε γιατί μπορεί να γίνουν τοξικά.

Λάδια
Τα λάδια.όπως το ηλιέλαιο, το λάδι καρυδιού, φουντουκιού και λιναρόσπορου δεν έχουν μεγάλη αντοχή στη θερμότητα. Μην τα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, προτιμήστε να τα βάζετε στο πιάτο ωμά.

Παντζάρια
Τα παντζάρια έχουν κι αυτά μεγάλη περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα όπως και το σπανάκι. Για να αποφύγετε τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες προτιμήστε να τα φάτε κρύα εάν περισσέψουν.

Σαλάτα
Το πράσινο αυτό λαχανικό είναι καλύτερα να τρώγεται ωμό. Ακόμη κι εάν το μαγειρέψετε, μην το ξαναζεστάνετε γιατί μπορεί να πάθετε ακόμη και δηλητηρίαση.

Πατάτες
Οι πατάτες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές αλλά χάνουν τα πολύτιμα συστατικά τους όταν μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα γίνονται τοξικές και μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμη και τροφική δηλητηρίαση.

Comments

  • Γυμνάστρια υποστηρίζει πως οι παχύσαρκοι πρέπει να δέχονται bullying για να ράψουν το στόμα τους
    Γυμνάστρια υποστηρίζει πως οι παχύσαρκοι πρέπει να δέχονται bullying για να ράψουν το στόμα τους

    Την ώρα που ο…

  • Η Κωσταντόπουλου ξεκίνησε το κυνήγι
    Η Κωσταντόπουλου ξεκίνησε το κυνήγι

    Άντε και στα…

  • Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το σφυρί του Thor!Γιατί?
    Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το σφυρί του Thor!Γιατί?

  • Koenigsegg Gemera Max 1700 HP-2020
    Koenigsegg Gemera Max 1700 HP-2020

  • Παγκόσμια εξολόθρευση της μπανάνας απο τον καταστροφικό μύκητα Foc-TR4
    Παγκόσμια εξολόθρευση της μπανάνας απο τον καταστροφικό μύκητα Foc-TR4

    Πριν από δύο έτη…

  • Υπηρεσία μουσικής και από το Facebook
    Υπηρεσία μουσικής και από το Facebook

    Είναι πολλές… Τις…

  • Ο πολύτιμος ρόλος των ελαστικών
    Ο πολύτιμος ρόλος των ελαστικών

    Μια ενδιαφέρουσα…

  • Μαθήματα κικ μποξινγκ
    Μαθήματα κικ μποξινγκ

  • 10 τροφές που μας ξυπνούν περισσότερο κι απ' τον καφέ!
    10 τροφές που μας ξυπνούν περισσότερο κι απ' τον καφέ!

    1. Δημητριακά…