Ο λαός τα εδωσε όλα επι 10 χρόνια, τώρα είναι η σειρά του κράτους

" Μειώστε τώρα 50% τους μισθούς τραπεζιτών, υπουργών, βουλευτών και διοικητών ΔΕΚΟ
Για να αντέξει η οικονομία και η χώρα, όταν ξεπεραστεί ο εφιάλτης του κορωνοϊού - Την ώρα που οι διοικήσεις μεγάλων κολοσσών παραιτούνται από τις αμοιβές μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση το κρατικοδίαιτο σύστημα στην Ελλάδα σφυρίζει αδιάφορα

Την ώρα που οι διοικήσεις οικονομικών κολοσσών παραιτούνται από τις αποδοχές τους μειώνοντας δραστικά τους μισθούς των στελεχών τους, το κρατικοδίαιτο σύστημα στην Ελλάδα εξακολουθεί να απολαμβάνει προκλητικά προνόμια εν μέσω της κρίσης που ο κορωνοϊός έχει παραλύσει ζωτικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
Αποτελεί πρόκληση προς την κοινωνία το γεγονός ότι την κρίση πληρώνει αποκλειστικά το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματίες.
Στην ουσία πρόκειται για τρία εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είτε αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, είτε έμειναν άνεργοι μαζί με αυτούς που αναγκάστηκαν να υπογράψουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης υπό τον φόβο της απόλυσης.
Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το υπουργείο Εργασίας εμφανίζουν απόλυτη απορρύθμιση της εργασίας.
Ταυτόχρονα οι εκατοντάδες χιλιάδες που εργάζονται έμμεσα ή άμεσα στον τουρισμό βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας.
Οι μικρομεσαίοι έχουν τελειώσει οικονομικά και δεν πρόκειται να διασωθούν από τη μετάθεση των υποχρεώσεων για κάποιους μήνες αργότερα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να δείξει υπευθυνότητα περνώντας το μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία.
Για να μπορέσει η χώρα να σταθεί όρθια την επόμενη μέρα απαιτούνται θυσίες.
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κρίσης.
Γι΄ αυτό η κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει άμεσα τη μείωση των αποδοχών κατά 50% σε βουλευτές, υπουργούς, τραπεζίτες, διοικητές ΔΕΚΟ, οργανισμών και άλλων μεγαλόσχημων Golden Boys.
Η πολιτεία οφείλει να δώσει το παράδειγμα της αναλογικής κατανομής βαρών και βεβαίως να προετοιμάζεται για τον οικονομικό εφιάλτη της επόμενης μέρας.
Γιατί όλοι αντιλαμβάνονται την επίδραση που θα έχει στην οικονομία η καταστροφική πορεία του τουρισμού, ο οποίος συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στο 16% του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος.
Η επόμενη μέρα μετά τον εφιάλτη του κορωνοϊού θα βρει τους μικρομεσαίους κατεστραμμένους, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε κατάσταση απόλυτης οικονομικής αδυναμίας και βεβαίως τα δημόσια ταμεία άδεια αφού κανείς δεν θα έχει δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.
Η πλειοψηφία του κόσμου αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κρίσης και είναι σίγουρο ότι θα δώσει μάχη για να επαναφέρει την οικονομία στην κανονικότητα.
Αρκεί η πολιτεία να δείξει τα δικά της αντανακλαστικά αποφασίζοντας άμεσα τη δραστική μείωση των αποδοχών στις προνομιούχες ομάδες των βουλευτών, των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και οργανισμών και βεβαίως των τραπεζιτών."

Comments