Ο μεγαλύτερος ανελκυστήρας πλοίων στον κόσμο

Ο μεγαλύτερος ανελκυστήρας πλοίων στον κόσμο τέθηκε σε λειτουργία πριν από μερικές μέρες στο φράγμα «Three Gorges» στην πόλη Yichang, στην κεντρική επαρχία Hubei της Κίνας.  
Σχεδιασμένος να μεταφέρει φορτηγά πλοία πάνω από το φράγμα στον ποταμό Yangtze, ο ανελκυστήρας είναι σε θέση να μεταφέρει βάρος έως και 3.000 τόνους, σε ύψος 113 μέτρων, σε μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μόλις 40 λεπτά.
Η κατασκευή αποτελείται από τέσσερις, γιγαντιαίους πυλώνες από οπλισμένο σκυρόδεμα, ύψος 169 μέτρων. Ο κυρίως θάλαμος που είναι αυτο-υποστηριζόμενος, έχει μήκος 120 μέτρα και πλάτος 18μ., και λειτουργεί στην ουσία σαν μία γιγαντιαία λεκάνη. Για την ακρίβεια, είναι σε θέση να ανυψώνει ή να κατεβάσει το πλοίο μαζί με το νερό μέσα στο οποίο πλέει.   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ανελκυστήρας θα επιτρέπει τη μεταφορά επιπλέον έξι εκατομμυρίων τόνων φορτίου το χρόνο.

<object id="BLOG_video-a5d2b1cb3f659187" class="BLOG_video_class" contentid="a5d2b1cb3f659187" width="320" height="266" ></object></div>

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...