Διασκεδαστικές πληροφορίες για το 'Pretty Woman

PRETTY WOMAN'
Μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών, το φιλμ του 1990 "Pretty Woman" κατάφερε να χαρίσει στην Julia Roberts διεθνή λάμψη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε.


Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν 3.000 δολ. γιατί αυτό ήταν το ποσό που συμφώνησε ο Edward να πληρώσει στην Vivian για μια εβδομάδα μαζί της.

Η Ferrari και η Porsche αρνήθηκαν την ευκαιρία να κάνουν τοποθέτηση προϊόντος στην ταινία. Καμία από τις δυο αυτές εταιρείες δεν ήθελε να συνδεθεί το όνομά της με τις σχέσεις με ιερόδουλες. Η Βρετανική όμως Lotus Cars, άρπαξε την ευκαιρία και σημείωσε σημαντική άνοδο στις πωλήσεις της μετά την επιτυχία της ταινίας.

Το ξέρατε ότι το σώμα στην αφίσα της ταινίας ανήκει στην Shelley Michelle;

Τα μαλλιά του Gere στην αφίσα της ταινίας είναι καστανά, στην ταινία όμως γκριζάρουν!

Στο αρχικό σενάριο η Vivian υποτίθεται ότι είναι εθισμένη στα ναρκωτικά.

Η όπερα στην οποία πήγε ο Gere την Roberts είναι η "La Traviata," η οποία αναφέρεται σε μια ιερόδουλη η οποία ερωτεύεται έναν πλούσιο. Τα γυρίσματα ήταν προγραμματισμένο να γίνουν στο Σαν Φρανσίσκο αλλά ένας σεισμός ανάγκασε το συνεργείο να γυρίσει τις συγκεκριμένες σκηνές στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Λος Άντζελες.

Σε μια από τις σκηνές βλέπουμε έναν άστεγο από τον οποίο ζητά οδηγίες ο Edward κι ο οποίος δεν είναι άλλος από τον σκηνοθέτη της ταινίας Gary Marshall.

Το κολιέ που φορούσε η Roberts στην όπερα άξιζε εκείνη την εποχή 250.000 δολ. Για αυτό το λόγο ένας υπάλληλος ασφαλείας του καταστήματος στο οποίο ανήκε ακολουθούσε συνεχώς τον σκηνοθέτη ενώ γυριζόταν η σκηνή.

Σε μια από τις σκηνές ο Gere κάνει δώρο στην Roberts ένα κολιέ και αυθόρμητα κλείνει απότομα το κουτί την ώρα που εκείνη απλώνει το χέρι της για να το πιάσει. Την κίνηση αυτή που έκανε την Roberts να ξεσπάσει εντελώς φυσικά σε γέλια, ο σκηνοθέτης την κράτησε ανέπαφη στην ταινία.

Σε μια άλλη σκηνή της ταινίας η Roberts τραγουδά στην μπανιέρα, γλιστρώντας μέσα στο νερό και κρύβοντας το κεφάλι της μέσα στους αφρούς. Παρασύρθηκε δε τόσο πολύ από την σκηνή και τη μουσική ώστε όταν άνοιξε πλέον τα μάτια της, όλο το συνεργείο είχε πλέον φύγει, ακόμη και ο κάμεραμαν.

Σε μια άλλη σκηνή της ταινίας ο Gere παίζει ένα κομμάτι στο πιάνο που είχε συνθέσει ο ίδιος.

Το κόκκινο φαρδύ παλτό που φορά η Julia σε αρκετές σκηνές είχε αγοραστεί από το δρόμο για 30 μόλις δολάρια λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας.

Η Roberts δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Sandra Bullock (δεξιά), η Sarah Jessica Parker (αριστερά) και η Molly Ringwald είχαν ήδη απορρίψει την πρόταση. Η Meg Ryan, η Kristin Davis και η Michelle Pfeiffer ήταν επίσης πιθανές επιλογές για το ρόλο πριν τελικά τον πάρει η Roberts.

Οι παραγωγοί επίσης είχαν προτείνει τον Denzel Washington, τον Daniel Day-Lewis και τον Christopher Reeve για τον ρόλο του Edward πριν τον πάρει ο Gere.

Λέγεται ότι ο Al Pacino, ο Albert Brooks και ο Sylvester Stallone είχαν απορρίψει το ρόλο του Edward.

Comments