Καταθέσεις στην Bank of America ο Βαρουφάκης,ο λάτρης της Δραχμής

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να μην είναι πλέον υπουργός, ήταν όμως το πρόσωπο της χρονιάς στην ελληνική πολιτική σκηνή το 2015 οπότε και ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκείνος πήρε το
χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Οικονομικών.
Τώρα για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το πόθεν έσχες που αφορά την οικονομική χρήση του 2014- οπότε δεν ήταν ακόμη βουλευτής. Ο κ.Βαρουφάκης είχε δηλώσει εισόδημα 89.840 ευρώ τα οποία δεν προέρχονται από την βουλευτική του αποζημίωση ενώ εμφανίζεται να έχει τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει περίπου 7.000 ευρώ στην Εθνική αλλά και στην HSBC ενώ μαζί με την σύζυγο του Δανάη Στράτου έχει περί τις 50.200 δολάρια στην Bank of America και η σύζυγος του έχει 14.831 ευρώ στην ίδια τράπεζα και ένα μικρότερο ποσό στην Alpha Bank.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που όμως είναι ιδιοκτήτης άλλων δύο επιχειρήσεων, η μια δηλώενται ως ατομική και η άλλη παροχής υπηρεσιών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του έχουν ακόμη τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες ενώ ο κ.Βαρουφάκης ήταν ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων.

Η σύζυγος του έχει δύο οικίες 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...