Αυτός ήταν ο λόγος έκρηξης στα Galaxy Note 7

Galaxy Note 7: Το «επιθετικό design» ευθύνεται για τις εκρήξεις.
Συμπιέζοντας την μπαταρία, έχει ως αποτέλεσμα να πιεστούν η θετική και αρνητική επίστρωση.
Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έφταιξε για τις εκρήξεις του Samsung Galaxy Note 7 οι οποίες οδήγησαν στην διπλή ανάκληση και οριστική απόσυρση του κινητού από την αγορά. Η Samsung δεν έχει κάνει ακόμη την επίσημη ανακοίνωση για το τι έφταιξε.Οι πληροφορίες θέλουν τη Samsung να βγάζει το τελικό της πόρισμα πριν το τέλος του 2016 και μέχρι τότε μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

Σύμφωνα με την Instrumental, για τις εκρήξεις φταίει το «επιθετικό design» για τις μπαταρίες του Samsung Galaxy Note 7. Χρησιμοποιούνται δυο επιστρώσεις πολυμερούς «βουτηγμένες» σε ηλεκτρολύτες για να διαχωρίσουν μια θετική επίστρωση κατασκευασμένη από λίθιο οξείδιο του κοβαλτίου, και ένα αρνητικό στρώμα από γραγίτη. Όταν οι δυο επιστρώσεις αυτές έρχονται σε επαφή, τότε οι ηλεκτρολύτες θερμαίνονται και προκαλείται έκρηξη. Στο report αναφέρεται ότι συμπιέζοντας την μπαταρία, έχει ως αποτέλεσμα να πιεστούν η θετική και αρνητική επίστρωση.
Η Samsung έχει παραδεχτεί ότι μπορεί να ήταν πολύ «επιθετική» με το design. Σήμερα, προκειμένου οι κατασκευαστές να κάνουν τα κινητά όσο πιο λεπτά γίνεται, οι μπαταρίες σχεδιάζονται να κουβαλούν όσο το δυνατόν περισσότερη χωρητικότητα διατηρώντας το λεπτό design.

Θεωρητικά, όλα τα προβλήματα του Note 7 θα μπορούσαν να είχαν γνωστοποιηθεί από τις δοκιμές του smartphone, αλλά η Samsung φαίνεται πως έκανε μόνη της τις δοκιμές αντί να απευθυνθεί σε third party εργαστήρια όπως συνηθίζεται.

Όπως και να έχει όμως η ιστορία με το Samsung Galaxy Note 7 είναι γεγονός και υπολογίζεται ότι μπορεί να της κοστίσει 5 δισ. δολάρια σε χαμένα έσοδα και άλλα.

Η Instrumental αναφέρει: «The design and validation process for a new product is challenging for everyone. In this case, Samsung took a deliberate step towards danger, and their existing test infrastructure and design validation process failed them. They shipped a dangerous product. That this is possible at one of the top consumer electronic companies in the world is humbling — and demonstrates the need for better tools. Instrumental is building them».

Πηγή: Techblog

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...