Δείτε στο Google Earth Timelapse πως αλλάζει η περιοχή σας

Το 2013 η Google συνεργάστηκε με την US Geological Survey (USGS) και την NASA για να μαζέψει μια σειρά από δορυφορικές εικόνες από το 1984 έως το 2012, οι οποίες θα αποτελούσαν τη βάση του Google Earth Timelapse.

Μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας, η Google αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα update του Google Earth Timelapse, χαρίζοντας μας μια πιο καλύτερη προβολή της μεταβολής της Γης.

Για την πραγματοποίηση του update αυτού η Google συνεργάστηκε με το Landsat Global Archive Consolidation Program και το TIME για να επεκτείνει τα έτη προβολής από το 1984 έως το 2016 καθώς να κάνει ένα καλύτερο κοσκίνισμα μέσα από 5.000.000 δορυφορικές εικόνες για να επιλέξει τις καλύτερες. Επίσης η Google φρόντισε οι 33 εικόνες (μία ανά έτος) να μην εμποδίζονται από σύννεφα.
Όταν θα επισκεφτείτε το Google Earth Timelapse μπορείτε να ζουμάρετε στην περιοχή της Γης που σας ενδιαφέρει ή να επιλέξετε μια τοποθεσία από τη λίστα που βρίσκεται κάτω από το χρονοδιάγραμμα ή ακόμα να κάνετε αναζήτηση στο πεδίο «Search for Places».

Μόλις βρείτε την περιοχή σας, κάντε κλικ στο κουμπί play για να ξεκινήσει το timelapse. Η ταχύτητα μπορεί να αλλάξει από γρήγορη σε μεσαία και σε αργή εναλλαγή, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Θα είστε σε θέση να δείτε μέσα σε δευτερόλεπτα τη πόλη σας να μεγαλώνει, κεντρικούς συγκοινωνιακούς οδοί να κατασκευάζονται (όπως η Αττική οδός, Η Αθηνών Κορίνθου, ή Εγναντία κλπ), τα δύο κεντρικά λιμάνια της Ελλάδος να αλλάζουν καθώς και ένα σωρό άλλες τοπικές αλλαγές που έγιναν από 1984 έως σήμερα.

Και αν ενδιαφερθείτε για λίγο πιο πέρα από την περιοχή σας τότε μπορείτε να ανακαλύψετε τις αλλαγές στον βόρειο και νότιο πόλο και να αντιληφθείτε τι είναι αυτό το «υπερθέρμανση του πλανήτη» που όλοι μιλάνε.

Comments