Πληρωμές με… πρόσωπο θα επιτρέπει το Galaxy S8

Τεχνολογία αιχμής «επιστρατεύει» η Samsung για το νέο της κινητό, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και ειδικά από το iPhone της Apple. Το νέο Galaxy S8 της Samsung θα διαθέτει τεχνολογία
αναγνώρισης προσώπου για ηλεκτρονικές συναλλαγές, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας.

Το Galaxy S8, που θα παρουσιαστεί εντός του Μαρτίου, θα συνδυάζει τεχνολογίες σάρωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ίριδας ματιού και προσώπου για να πιστοποιεί την ταυτότητα των χρηστών του τηλεφώνου που θέλουν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες όπως το Samsung Pay. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με τράπεζες προκειμένου αυτές να υιοθετήσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μέσα στους επόμενους μήνες. Η Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

H κορεάτικη εταιρεία πρέπει να κάνει πάταγο μετά από το φιάσκο της απόσυρσης του Note 7 το οποίο έπιανε φωτιά και κόστισε περισσότερα από 6 δισ. δολάρια και το παγκόσμια προβάδισμα της Samsung στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Η επιτυχία του S8 θα είναι κρίσιμη και για την αποκατάσταση της φήμης της εταιρείας, ειδικά μετά από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επικεφαλής της, Τζέι Λι στο πλαίσιο ενός σκανδάλου διαφθοράς που οδήγησε ακόμα και στην παραίτηση της προέδρου της Νότιας Κορέας. Και αυτός δεν είναι εύκολος στόχος, γιατί το νέο κινητό της εταιρείας θα πρέπει να αντιμετωπίσει την νέα επετειακή έκδοση 10 χρόνων του iPhone που θα παρουσιάσει εντός του 2017 η Apple.

AdTech Ad
Παρότι και προηγούμενα μοντέλα Galaxy επέτρεπαν στους χρήστες τους να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους μέσω αναγνώρισης προσώπου, το S8 θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τεχνολογία για την πιστοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Με το θέμα της ασφάλειας των κινητών να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τους καταναλωτές, η κορεάτικη εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει την χρήση του συστήματος αναγνώρισης προσώπων τα επόμενα χρόνια, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Οι τεχνολογίες σάρωσης ίριδας ματιού και προσώπου συμπληρώνουν η μία την άλλη: Τα κινητά μπορούν να αναγνωρίσουν την ίριδα ματιού όταν δεν υπάρχει αρκετό φως για να αναγνωρίζονται τα χαρακτηριστικά προσώπου. Όμως, οι συσκευές ξεκλειδώνουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα όταν πρέπει να αναγνωρίσουν ολόκληρο το πρόσωπο και όχι μόνο το μάτι.

Η αναγνώριση προσώπου είναι μια τεχνολογία που «κυνηγούν» πολλοί ανταγωνιστές της Samsung. Η Apple τα προηγούμενα χρόνια είχε προσλάβει τεχνικούς και επιστήμονες που ασχολούνται με την συγκεκριμένη τεχνολογία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κατοχύρωσε μια πατέντα για την αναγνώριση προσώπων σε ψηφιακά βίντεο.

Η Samsung στηρίζεται και σε άλλα χαρακτηριστικά για να κάνει το πιο ακριβό της κινητό πιο ανταγωνιστικό σε έναν χώρο στον οποίο συνωστίζονται πολλές αναδυόμενες εταιρείες όπως η Huawei Technologies και η Oppo. Το νέο Galaxy S8 θα έχει και τον δικό του ψηφιακό βοηθό που λειτουργεί με τη φωνή όπως η Cortana της Microsoft και η Siri της Apple.

Ακόμη, λέγεται ότι η οθόνη του νέου Galaxy θα καλύπτει σχεδόν όλο το μπροστινό μέρος της συσκευής και δεν θα έχει «home button» προσφέροντας μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης. Επιπλέον το νέο μοντέλο θα διαθέτει πιο αποδοτική ενεργειακά τεχνολογία προβολής, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας για το Galaxy S8.

Comments