Η μεγαλύτερη μείωση φόρου στην ιστορία των ΗΠΑ

Τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση στην ιστορία των ΗΠΑ επιδιώκει να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.Ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 15% από το 35% που είναι τώρα, δήλωσε ο Μνούτσιν.


Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε φόρουμ στην Ουάσινγκτον, η οποία μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CNBC, αναφορικά με τις λεπτομέρειες της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μνούτσιν δήλωσε: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι όπως το ποσοστό του 15% κυκλοφόρησε στον Τύπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα είναι 15%».

«Ο στόχος είναι αυτή να έχει μόνιμο χαρακτήρα αλλά υπάρχουν πολλά επίπεδα εδώ. Εάν τα έχουμε για 10 χρόνια, αυτό είναι καλύτερο από το τίποτα. Θέλουμε να απλοποιήσουμε το προσωπικό φορολογικό σύστημα, να μειώσουμε τους φόρους και να δημιουργήσουμε οικονομική ανάπτυξη. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μείωση φόρου και η ευρύτερη φορολογική μεταρρύθμιση στην ιστορία της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν.thetoc.gr

Comments