Το Voyager 2 της NASA μπήκε στον διαστρικό χώρο μετά από 41 χρόνια

Απέχει πλέον λίγο περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.Για δεύτερη φορά στη διαστημική ιστορία, ένα
ανθρώπινο κατασκεύασμα, το σκάφος Voyager 2 της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), εισήλθε στον διαστρικό χώρο, που βρίσκεται ανάμεσα στα άστρα. Είχε προηγηθεί το δίδυμο σκάφος Voyager 1 το 2012.

Η NASA ανακοίνωσε ότι το Voyager 2 βγήκε από την ηλιόσφαιρα, την προστατευτική γιγάντια «φυσαλίδα» σωματιδίων και μαγνητικών πεδίων που δημιουργεί ο Ήλιος γύρω από το ηλιακό μας σύστημα. Η NASA εκτιμά ότι η διάσχιση του συνόρου, της λεγόμενης ηλιόπαυσης, συνέβη στις 5 Νοεμβρίου φέτος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Το Voyager 2 απέχει τώρα λίγο περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι της αποστολής μπορούν ακόμη να επικοινωνήσουν μαζί του. Όμως οι πληροφορίες χρειάζονται περίπου 16,5 ώρες για να ταξιδέψουν από το σκάφος στη Γη.

Μολονότι τα Voyager 1 και 2 έχουν αφήσει πίσω τους την ηλιόσφαιρα, δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα, το σύνορο του οποίου βρίσκεται πέρα από το τεράστιο Νέφος του Όορτ, τα σώματα του οποίου βρίσκονται ακόμη υπό τη βαρυτική επίδραση του Ήλιου. Εκτιμάται ότι το Voyager 2 θα χρειασθεί περίπου 300 χρόνια για να φθάσει στο εσωτερικό άκρο του Νέφους και άλλα 30.000 χρόνια για να το διασχίσει και να φθάσει στην άλλη άκρη του.

Το Voyager 2 είχε εκτοξευθεί το 1977, μόνο 16 μέρες μετά την εκτόξευση του Voyager 1. Αρχικά είχε σχεδιασθεί να ταξιδέψει για πέντε χρόνια και να μελετήσει το Δία και τον Κρόνο, αλλά στην πορεία έφθασε μακρύτερα από κάθε προσδοκία. Η αποστολή του, που έχει διαρκέσει 41 χρόνια, είναι η μακρύτερη στην ιστορία της NASA.

Κάθε Voyager είναι ένας αγγελιοφόρος της Γης, καθώς μεταφέρει ένα χρυσό δίσκο με ήχους, εικόνες και μηνύματα από τον πλανήτη μας. Ίσως αυτές οι χρονοκάψουλες συνεχίσουν να υπάρχουν πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό…

Comments

  • Θελω να σε ξεχάσω
    Θελω να σε ξεχάσω

  • Μαθητής αρνήθηκε τη χειραψία στον Τσίπρα
    Μαθητής αρνήθηκε τη χειραψία στον Τσίπρα

  • Μετασεισμός την ώρα επίσκεψης πολιτικών προσώπων στην Αλβανία
    Μετασεισμός την ώρα επίσκεψης πολιτικών προσώπων στην Αλβανία

  • Tips για το σωστό πουκάμισο και με στυλ
    Tips για το σωστό πουκάμισο και με στυλ

    Εντάξει, η αγορά…

  • Αυτός ο άντρας έχει το πιο δύσκολο όνομα στη Αφρική
    Αυτός ο άντρας έχει το πιο δύσκολο όνομα στη Αφρική

    Ο άνδρας είναι…

  • Πολυ ξύλο στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν
    Πολυ ξύλο στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν

  • Οι δέκα πόλεις που διαχειρίζονται τον παγκόσμιο πλούτο
    Οι δέκα πόλεις που διαχειρίζονται τον παγκόσμιο πλούτο

  • Το μεγαλύτερο μπιφτέκι στον κόσμο
    Το μεγαλύτερο μπιφτέκι στον κόσμο

  • Λιχαδονήσια;Οι Μπαχάμες της Ελλάδας
    Λιχαδονήσια;Οι Μπαχάμες της Ελλάδας