Τι σχέση έχει η κατανάλωση κρασιού με τη λύση μαθηματικών εξισώσεων

H κατανάλωση κρασιού είναι η ιδανική προπόνηση για το μυαλό σου, καθώς εμπλέκονται περισσότερα μέρη της φαιάς ουσίας στην όλη διαδικασία, σύμφωνα με τον κορυφαίο νευρολόγο, Dr Gordon Shepherd, από την σχολή Ιατρικής του Yale.



«Το να μυρίζεις και να προσπαθείς να αναλύσεις ένα κρασί πριν το πιεις απαιτεί εξαιρετικό έλεγχο ενός από τους μεγαλύτερους μύες του σώματος» τονίζει ο Dr Shepherd και συμπληρώνει πως «όταν περιφέρεις το κρασί μέσα στο στόμα σου, οι περίπλοκοι μύες της γλώσσας συνεργάζονται με χιλιάδες υποδοχείς της γεύσης και της οσμής».


Η συνολική διαδικασία κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργήσει περισσότερο σε σχέση με άλλα ερεθίσματα που μπορεί να δεχθεί, όπως για παράδειγμα όταν ακούς μουσική ή λύνεις ένα μαθηματικό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Dr Shepherd μετά από χρόνια ερευνών και μελέτης πάνω στο πώς επιδρά η γεύση στον εγκέφαλο.

Σημαντικό ρόλο ωστόσο παίζουν και παράγοντες όπως η αντίληψη που έχει για τη γεύση ο καθένας, καθώς και τα προηγούμενα βιώματα και εμπειρίες που είχε κάποιος καταναλώνοντας κρασί στο παρελθόν, όπως επίσης και η σύνθεση του σάλιου ή η ηλικία.

Comments