Έλεγχος ηλικιωμένων ατόμων στην Ιαπωνία μέσω… iPad

Η IBM και η Apple ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την ιαπωνική ταχυδρομική υπηρεσία, μέσω της οποίας θα διατεθούν 4 έως 5 εκατομμύρια iPads σε ιάπωνες ηλικιωμένους, έως το 2020.



Η πρωτοβουλία θα αποτελέσει μέρος μιας ήδη υπάρχουσας υπηρεσίας των ιαπωνικών ταχυδρομείων κατά την οποία οι ταχυδρόμοι ελέγχουν την κατάσταση των ηλικιωμένων πολιτών και αναφέρουν στα μέλη των οικογενειών τους.

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η υπηρεσία Watch Over παρέχεται έναντι μηνιαίου τιμήματος 8,40 δολαρίων. Το πιλοτικό πρόγραμμα που θα σχετίζεται με τις Appleκαι IBM θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται κατά το β’ εξάμηνο του έτους.

Τα νέα iPads που θα παραλάβει η ιαπωνική ταχυδρομική υπηρεσία θα ενσωματώνουν την εφαρμογή της υπηρεσίας Watch Over σε συνδυασμό με τις στάνταρ εφαρμογές που ενσωματώνουν οι ταμπλέτες της Apple (FaceTime, PhotoSharing, Mail κλπ). Επιπλέον, θα υπάρχουν προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που θα αναλαμβάνουν να υπενθυμίζουν στους ηλικιωμένους να λαμβάνουν τα φάρμακά τους, να τρώνε ή να ασκούνται.

Παράλληλα, η IBM ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη δημιουργία εφαρμογών, στα πλαίσια του προγράμματος, οι οποίες θα επιτρέπουν στους ηλικιωμένους Ιάπωνες να παραμένουν συνδεδεμένοι με άλλα μέλη της κοινότητάς τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ιαπωνία έχει από τους πλέον γερασμένους πληθυσμούς παγκοσμίως με αποτέλεσμα η εν λόγω υπηρεσία να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα ιαπωνικά αστικά κέντρα.

Το πρόγραμμα αποτελεί επέκταση της περυσινής συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στις Apple και IBM, που αφορούσε τον συνδυασμό συσκευών με λειτουργικό σύστημα iOS με λογισμικό παρεχόμενο από την IBM για επαγγελματικές χρήσεις.

Η συμφωνία προέβλεπε την εισαγωγή πάνω από 100 εξειδικευμένων εφαρμογών για συσκευές iPhones και iPads, ώστε αυτές οι συσκευές να υιοθετηθούν για χρήση σε αμιγώς επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Comments