15 πολύ παράξενα φαγητά από όλο τον κόσμο

 ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ;
Αισθάνεσθε μια μικρή λιγούρα; Τι θα λέγατε για μερικές ταραντούλες ή γονιμοποιημένα αυγουλάκια για να ηρεμήσετε το στομάχι σας που διαμαρτύρεται; Εκτός κι εάν πεινάτε σαν λύκος, τότε θα σας προτείναμε μια μερίδα ινδικό χοιρίδιο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι αυτά τα φαγητά που μόλις σας αναφέραμε είναι αγαπημένα πιάτα σε διάφορα μέρη του κόσμου...

ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ: ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Οι τηγανιτές ταραντούλες αποτελούν αγαπημένο σνακ στην Καμπότζη. Οι λαχταριστές αυτές λιχουδιές με τα οκτώ πόδια τηγανίζονται είτε ολόκληρες είτε αν το ζητήσετε, χωρίς τα πόδια τους. Δεν είμαστε σίγουροι τι είναι χειρότερο. 
ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΙΝΔΙΚΟ ΧΟΙΡΙΔΙΟ: ΠΕΡΟΥ
Στην Νότια Αμερική είναι γνωστό ως Cuy, σε ορισμένα μέρη του Περού το τηγανιτό ινδικό χοιρίδιο είναι σπεσιαλιτέ. Συνήθως τηγανίζονται σε σουβλάκι ή αν θέλετε κάτι πιο προσεγμένο σερβίρεται και με πατάτες. 
ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΚΟΤΑΣ: ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ένα πολύ συνηθισμένο σνακ στις Φιλιππίνες και σε άλλα μέρη της Ασίας, τα Balut είναι γονιμοποιημένα αυγά τα οποία βράζονται λίγο πριν σκάσουν. Γιάμι. 
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΥΑΛΑ: ΕΥΡΩΠΗ, ΗΠΑ, ΑΣΙΑ
Τα μοσχαρίσια μυαλά υπάρχουν σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, του Μαρόκου, της Ινδονησίας, του Πακιστάν και των ΗΠΑ όπου τα ανακατεύουν με αυγά και τα τρώνε για πρωϊνό. 
ΜΑΤΙΑ ΤΟΝΟΥ: ΙΑΠΩΝΙΑ
Οι σεφ στην Ιαπωνία δεν πετάνε τίποτα και έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο με μάτια τόνου. Τα τηγανίζουν με μπόλικο σκόρδο και σάλτσα σόγιας και ισχυρίζονται πως είναι πολύ νόστιμα. 
 ΠΡΟΝΥΜΦΕΣ WITCHETTY: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Τα βρίσκουμε μόνο στην κεντρική Αυστραλία και έχουν γεύση αυγού, τουλάχιστον έτσι μας είπαν.
 ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ: ΜΕΞΙΚΟ
Στο Μεξικό η κατανάλωση εντόμων αποτελεί παράδοση αιώνων και έχει επανέλθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια καθώς τα σκουλήκια και τα αυγά μυρμηγκιών υπάρχουν πλέον στα μενού πολλών καλών εστιατορίων και σερβίρονται με γουακαμόλε.
ΧΕΛΙΔΟΝΟΦΩΛΙΑ: ΚΙΝΑ
Ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε εσείς η φωλιές δεν έχουν κλαδιά. Αντί για αυτό ο πανάκριβος αυτός μεζές φτιάχνεται από σάλιο πουλιού. 
ΤΥΡΙ ΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΝΤΟΜΩΝ: ΣΑΡΔΗΝΙΑ
Το τυρί Casu Marzu από τη Σαρδηνία παραμένει να ωριμάσει και να σαπίσει μέχρι να γεμίσει με σκουλήκια εντόμων και μυγάκια. 
 "ΤΑ ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ": ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ
Τα αμελέτητα των ταύρων, γνωστά και ως "στρείδια του λιβαδιού" είναι μια διαδεδομένη λιχουδιά σε κάποιες περιοχές της Αμερικής. Πολλοί το θεωρούν αφροδισιακό και συνήθως τρώγεται τηγανιτό αλλά κάποιοι το προτιμούν με σοκολάτα.
 ΕΝΤΟΜΑ: ΛΑΟΣ
Ακρίδες, μυρμήγκια και άλλα έντομα αποτελούν τροφή για ανθρώπους, ζώα της φάρμας και οικόσιτα ζώα στο Λάος και σε άλλες χώρες.
 ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ: ΤΑΥΛΑΝΔΗ
Ποιος θέλει τώρα καραμέλες όταν μπορούμε να απολαύσουμε ένα σακουλάκι έντομα; Στη φωτογραφία μια μητέρα με την κόρη της σταματούν στο δρόμο για να αγοράσουν τηγανιτές ακρίδες, σκουλήκια και άλλα έντομα σε αγορά στην Μπανκόνγκ.
 ΚΟΠΡΙΑ ΓΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΦΕ: ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Μπορεί να μην ακούγεται (ή να φαίνεται) και πολύ ευχάριστο αλλά η συγκεκριμένη κοπριά γάτας με κόκκους καφέ θεωρείται εξαιρετική λιχουδιά σε πολλά μέρη του κόσμου. Ο ζήβεθος, ένα είδος αγριόγατας τρώει τους ώριμους κόκκους καφέ και τους αποβάλλει με τα κόπρανά του ολόκληρους.
ΑΚΡΙΔΕΣ: ΜΕΞΙΚΟ
Οι ακρίδες αποτελούσαν μέρος της παραδοσιακής Μεξικάνικης διατροφής εδώ και εκατοντάδες χρόνια και σήμερα είναι από τα αγαπημένα street food των κατοίκων.

Comments