Κόλπα που θα σας γλυτώσουν χρόνο, χρήματα και κόπο

 ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ
Αυτό το χειμώνα γλυτώστε χρόνο και ψεκάστε το παρμπρίζ σας με ένα μείγμα από νερό και ξύδι. Με αυτό τον τρόπο δεν θα παγώσει.  
Ας ρίξουμε μια ματιά και σε άλλα κόλπα που θα σας διευκολύνουν τη ζωή φέτος. 

 ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ
Εάν ψάχνετε για μια προσωρινή λύση για να μην ακούτε τον ενοχλητικό ήχο της βρύσης που στάζει απλώς δέστε ένα σκοινάκι στο πάνω μέρος της βρύσης. Έτσι το νερό θα κυλήσει στο σκοινί και θα πέφτει στο νεροχύτη χωρίς να ακούγεται. Παρόλο που δεν σας λύνει το πρόβλημα σας απαλλάσσει προσωρινά από τον ενοχλητικό ήχο. 
 ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ ΤΟΙΧΟΙ
Εάν το αγαπημένο σας μικρό αποφάσισε να εκφράσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες στον τοίχο δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Ψεκάστε λίγο αντισκωριακό WD-40 (ένα προϊόν που κάνει και τις πόρτες να μην τρίζουν) και σκουπίστε. Ο τοίχος σας θα γίνει σαν καινούργιος. 
 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ;
Εάν θέλετε να γλυτώνετε χρόνο και να μην περιμένετε πολύ ώρα στον ιμάντα βάλτε στη βαλίτσα σας καρτελάκια με πολύ έντονα χρώματα ή κολλήστε αυτοκόλλητα που θα την κάνουν να ξεχωρίζει από μακριά. 
 ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΡΟΣΕΡΟ
Θέλετε να μάθετε πώς θα κάνετε οικονομία στο ρεύμα το καλοκαίρι; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρεμάσετε μια βρεγμένη πετσέτα στα παραθυρόφυλλα. Η υγρασία της πετσέτας δεν θα αφήσει τη ζέστη να μπει στο σπίτι και θα μειώσει τη θερμοκρασία του δωματίου. 
 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ
Το ξέρατε ότι τα απολυμαντικά για τα χέρια έχουν και άλλες χρήσεις; Την επόμενη φορά που θα λεκιάσετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο σκληρές επιφάνειες βάλτε λίγο απολυμαντικό και σκουπίστε απαλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης οινόπνευμα ή ασετόν για τέτοιου είδους λεκέδες. 
 ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
Το να μεταφέρετε όλα αυτά τα αμέτρητα βαζάκια και μπολάκια με τις διάφορες σάλτσες για το κρέας είναι μεγάλος μπελάς. Την επόμενη φορά χρησιμοποιήστε τη φόρμα για μάφιν και κουβαλήστε εύκολα ότι θέλετε.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ
Πόσες φορές σας έχει συμβεί να βγάλετε τη σακούλα από τον κάδο και να συνειδητοποιήσετε ότι στάζει; Μια απλή λύση είναι να στρώσετε στον πάτο του σκουπιδοντενεκέ μερικές εφημερίδες που θα απορροφήσουν όλα τα υγρά και θα κρατήσουν τον κάδο σας καθαρό 
 ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΑΣ
Δεν έχετε παγωμένα αναψυκτικά και σας ήρθαν επισκέπτες; Πάρτε τα μπουκάλια που θέλετε να κρυώσετε, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και βάλτε τα στην κατάψυξη. Σε 15 λεπτά θα είναι έτοιμα και παγωμένα να τα απολαύσετε.
 ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΕΥΚΟΛΑ
Την επόμενη φορά που θα σερβίρετε τυριά σε γεύμα, επιλέξτε ένα φαρδύ εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και κόψτε τα μαλακά τυριά αντί για μαχαίρι και θα δείτε διαφορά. 
 ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΑΚΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ
Την επόμενη φορά που θα μπει ακίδα και δεν θα μπορείτε να τη βγάλετε, δεν έχετε παρά να κάνετε το εξής: αλείψτε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό και τυλίξτε το καλά με επίδεσμο. Αφήστε το 24 ώρες. Το πιθανότερο είναι όταν βγάλετε τον επίδεσμο να δείτε πως η ακίδα έχει βγει προς τα έξω. Εάν όχι επαναλάβατε. 
 ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
Εάν θέλετε τον καφέ σας τέλεια παγωμένο ένα είναι το μυστικό: παγάκια καφέ. 
 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Την επόμενη φορά που θα τα παπούτσια σας θα λερώσουν, μην σκεφτείτε να αγοράσετε καινούργια. Πλύντε τα στο πλυντήριο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τις σόλες. 
 ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΖΙΝΑ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Δεν έχετε κουζίνα αλλά έχετε φούρνο μικροκυμάτων; Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο φαγητό σε μόλις 90 δευτερόλεπτα. Σπάστε απλώς ένα αυγό και πιέστε τον κρόκο σε ένα φλιτζάνι του καφέ, βεβαιωθείτε ότι λαδώσατε τις άκρες, και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων κι είστε έτοιμοι. Έχετε έτοιμα αυγά στο άψε σβήσε. 
 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΗΛΑ
Εάν δεν θέλετε να σας μαυρίζουν τα μήλα, βυθίστε τα απλώς σε ένα μπολ με αλατόνερο για πέντε λεπτά. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να τα κόψετε σε ίσες φέτες και να τα δέσετε με ένα λαστιχάκι. 
 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΧΕΙΤΕ ΦΕΤΟΣ
Οι ξαφνικές μπόρες μπορεί να κάνουν τα πάνινα παπούτσια σας μούσκεμα και να αναγκαστείτε να μείνετε όλη μέρα με βρεγμένα παπούτσια. Μπορείτε να παραμείνετε στεγνοί περνώντας τα με κερί μέλισσας. 
 ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΡΘΙΟ
Θέλετε να φτιάξετε κέικ αλλά έχετε κουραστεί να σας γυρίζουν οι σελίδες και να τις χάνετε; Πανεύκολο! Χρησιμοποιήστε μια παλιά κρεμάστρα για παντελόνια και πιάστε τις σελίδες στο σημείο που σας ενδιαφέρει. 
 ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΣΧΗΜΑ
Μπορείτε να πετύχετε τις τέλειες στρογγυλές κρέπες βάζοντας τη ζύμη σε πλαστικό μπουκάλι από κέτσαπ και βγάζοντάς τη λίγο λίγο. 
 ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Την επόμενη φορά που θα σας τελειώνει το υγρό σαπούνι, τυλίξτε ένα λαστιχάκι γύρω από το λαιμό του μπουκαλιού και μειώστε την πίεση του dispenser. Έτσι θα σας κρατήσει λίγο παραπάνω μέχρι να αγοράσετε καινούργιο.
 ΔΙΠΛΩΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ
Ξαλαφρώστε την ντουλάπα σας διπλώνοντας τα σεντόνια σας έξυπνα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διπλώσετε τις γωνίες, να διπλώσετε τα σεντόνια στη μέση και μετά να τα ξαναδιπλώσετε. 
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Για να αφαιρέσετε εύκολα το κοτσάνι από τις φράουλες και να ετοιμάσετε αυτό το τέλειο επιδόρπιο που έχετε αποφασίσει, δεν έχετε παρά να βάλετε ένα καλαμάκι και να το περάσετε μέσα από το φρούτο από την κάτω πλευρά. Το κοτσάνι και τα φύλλα θα φύγουν πανεύκολα.  
 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ
Ο υγρός καιρός και η κατάχρηση μπορεί να καταπονίσουν ακόμα και το καλύτερο κλιματιστικό. Τοποθετήστε ένα φίλτρο από το στεγνωτήριο πάνω του και απολαύστε καθαρό αέρα. 
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ
Εάν σας έσπασε το ποδαράκι από το πληκτρολόγιο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα κλιπ για χαρτιά και θα γίνει σαν καινούργιο.  
ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ POST-IT
Χρησιμοποιήστε ένα post-it για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο από τα ψίχουλα και τα χνούδια.  
 TΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
Έχετε βαρεθεί να προσπαθείτε να ξεμπερδέψετε τα μπερδεμένα καλώδια από τα ακουστικά σας; Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια και άλλα λεπτά συρματάκια για να τα οργανώσετε. 
 ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΜΠΟΥΝ
Την επόμενη φορά που θα πλύνετε το αυτοκίνητό σας και θέλετε να κάνετε τα φώτα σας να λάμπουν το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη οδοντόπαστα. Απλώστε την οδοντόπαστα με μια πετσέτα ή κάποιο παλιό πανί και τρίψτε την επιφάνεια και πριν το καταλάβετε τα φώτα σας θα λάμπουν ξανά. 
 ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΠΛΑ
Με ένα καρύδι μπορείτε να καλύψτε τις γρατζουνιές στα έπιπλά σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε το καρύδι στο σημείο που έχει φθαρεί και θα δείτε τα έπιπλά σας πάλι σαν καινούργια. 
 ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
Το ξέρατε ότι ορισμένες εταιρείες σας κάνουν υψηλότερη προσφορά για εισιτήρια βάσει των cookies σας; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναζητήσετε φθηνές πτήσεις φροντίστε να έχετε σβήσει το ιστορικό περιήγησης ή να μπείτε στην ιστοσελίδα ως άγνωστος. 
 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙ
Πιάστε το καρφί με ένα μανταλάκι για να μην χτυπάτε τα δάχτυλά σας. 
ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ
Ακονίστε τα μαχαίρια σας τρίβοντάς τα στο κάτω μέρος ενός κεραμικού φλιτζανιού.  
 "ΣΙΔΕΡΩΣΤΕ" ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΕΡΟ
Δεν έχετε χρόνο να σιδερώσετε το πουκάμισό σας; Μην ανησυχείτε! Βάλτε το στο στεγνωτήριο με μερικά παγάκια και σε πέντε λεπτά θα έχετε ένα σχεδόν σιδερωμένο πουκάμισο. 
 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ
Βιάζεστε αλλά το τηλέφωνό σας χρειάζεται φόρτιση; Μην πανικοβάλλεστε. Βάλτε το σε λειτουργία πτήσης και θα φορτίσει πιο γρήγορα.
 ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ
Πάρτε ένα μπολ με ξύδι και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε το σε λειτουργία για μερικά λεπτά. Πριν το καταλάβετε ο φούρνος σας θα είναι πεντακάθαρος, χωρίς λίπη και βρωμιές.
ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ
Θέλετε ένα ποτηράκι δροσερό κρασί; Δεν έχετε παρά να ρίξετε μέσα λίγα σταφύλια από το ψυγείο. Μετά από μερικά λεπτά το κρασί σας θα είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Comments