«Πράσινο» χοιρινό κρέας από τους Τεχνολόγους Γεωπόνους του ΤΕΙ Ηπείρου

«Το πράσινο χοιρινό - Green Pork», το κρέας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι το αποτέλεσμα ενός καινοτόμου ερευνητικού έργου που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με γνωστή βιομηχανία.

Οι ερευνητικές μέθοδοι, για την παραγωγή «πράσινου» χοιρινού κρέατος και τα τελικά αποτελέσματα του έργου, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου της 'Αρτας στις 7 το απόγευμα.
Το έργο, αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Ηπείρου, ΑΕΙ της Ελλάδας και Πανεπιστημίων της Κίνας, όπως και της Ελληνικής Βιομηχανίας Κρέατος, για την ανάδειξη και διακριτή παραγωγή του Ελληνικού χοιρινού κρέατος και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και την Γενική Γραμματεία Έρευνας Τεχνολογίας.
Πηγή

Comments