Βατόμουρα: Πεντανόστιμες παραλλαγές του υγιεινού φρούτου με 8 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 62 θερμίδες ανά φλιτζάνι..
Βάλε 450 γρ. βατόμουρα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε 2/3 του φλιτζανιού νερό, 1/2 φλιτζάνι βαλσαμικό ξίδι, 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, ένα κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο, 1/2 κ.γ. νιφάδες πιπεριάς τσίλι, 1/4 στικ βανίλιας και μισό δαφνόφυλλο και
άφησε το μείγμα να πάρει βράση.Πρόσθεσε τα βατόμουρα και άφησε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Μετάφερέ το σε ένα δοχείο, τοποθέτησέ το στη συντήρηση του ψυγείου όλη τη νύχτα και απόλαυσέ το σε σαλάτες ή με ένα πιάτο με αλλαντικά και τυρί. Κατανάλωσε τα βατόμουρα τουρσί μέσα σε 2 μήνες.
Φτιάξε βινεγκρέτ
Φτιάξε μια βινεγκρέτ με βατόμουρα αναμειγνύοντας 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί, 5 λιωμένα βατόμουρα, το ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, 1/4 καυτερή πιπεριά σεράνο ψιλοκομμένη, 1 κ.γ. μέλι και αλάτι. Περίχυσε με αυτό το ντρέσινγκ τις σαλάτες σου και ψητά λαχανικά.
Βάλε 450 γρ. βατόμουρα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε 2/3 του φλιτζανιού νερό, 1/2 φλιτζάνι βαλσαμικό ξίδι, 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, ένα κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο, 1/2 κ.γ. νιφάδες πιπεριάς τσίλι, 1/4 στικ βανίλιας και μισό δαφνόφυλλο και
άφησε το μείγμα να πάρει βράση.Πρόσθεσε τα βατόμουρα και άφησε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Μετάφερέ το σε ένα δοχείο, τοποθέτησέ το στη συντήρηση του ψυγείου όλη τη νύχτα και απόλαυσέ το σε σαλάτες ή με ένα πιάτο με αλλαντικά και τυρί. Κατανάλωσε τα βατόμουρα τουρσί μέσα σε 2 μήνες.
Φτιάξε βινεγκρέτ
Φτιάξε μια βινεγκρέτ με βατόμουρα αναμειγνύοντας 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί, 5 λιωμένα βατόμουρα, το ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, 1/4 καυτερή πιπεριά σεράνο ψιλοκομμένη, 1 κ.γ. μέλι και αλάτι. Περίχυσε με αυτό το ντρέσινγκ τις σαλάτες σου και ψητά λαχανικά.
Comments