Το «έξυπνο μπικίνι» που... στέλνει και SMS

Μια γαλλική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» μπικίνι», το οποίο διαθέτει έναν μικροσκοπικό ενσωματωμένο αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας. Όταν η ακτινοβολία του ήλιου ξεπεράσει ένα όριο, το μπικίνι στέλνει γραπτό μήνυμα προειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο (όπου έχει εγκατασταθεί η σχετική εφαρμογή) είτε της ίδιας της λουομένης, για να μετακινηθεί στην σκιά, είτε του συντρόφου της, ώστε να της βάλει αντηλιακό.

Η εταιρεία διαθέτει και μια «έξυπνη» πετσέτα παραλίας με ανάλογες ικανότητες, ενώ ετοιμάζει κι ένα «έξυπνο» παιδικό μαγιό, που θα προειδοποιεί τους γονείς ότι το παιδί τους πρέπει να φύγει από τον ήλιο.

Η εταιρεία Spinali Design, που εδρεύει στη Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας, δημιουργήθηκε από τη Μαρί Σπιναλί, σύμφωνα με τις Telegraph και Daily Mail. Το μαγιό, με την ονομασία «διασυνδεμένο μπικίνι» (bikini connecte), κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ.

Ο αισθητήρας, που έχει εφαρμοστεί και σε ολόσωμο μαγιό, για όσες το προτιμούν, λαμβάνει υπόψη τον τύπο του δέρματος κάθε γυναίκας (δηλαδή, πόσο ευαίσθητο είναι στον ήλιο) και προσαρμόζει ανάλογα τον επιτρεπτό χρόνο ηλιοθεραπείας, πριν… κτυπήσει συναγερμό. Ο αισθητήρας μπορεί να αφαιρεθεί από το μαγιό, ενώ είναι πλήρως αδιάβροχος.

Η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα για την προώθηση των προϊόντων της τις χώρες εκείνες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια και προσελκύουν πολλούς τουρίστες. Η Ελλάδα προφανώς είναι ανάμεσα στις υποψήφιες αγορές.

Τα έξυπνα μαγιό είναι ενδεικτικά της τάσης τα ρούχα να γίνονται «έξυπνα» και να ενημερώνουν όσους τα φοράνε για την υγεία τους.

Comments