Η απιστία σε αριθμούς

Mπορεί οι άνδρες να είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία και στο ψέμα σε μία σχέση, γνωρίζετε όμως ότι οι σημερινές νέες γυναίκες είναι πιο τολμηρές όσον αφορά το....συγκεκριμένο άθλημα; Δείτε πώς τα πάνε άντρες και γυναίκες με τις δεσμεύσεις, είτε πρόκειται για το γάμο, είτε για μία απλή σχέση.

ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ
Παρά το γεγονός ότι όλοι αποκηρύσσουν την απιστία, η Γενική Κοινωνική Ερευνα, η οποία διεξάγεται στις ΗΠΑ, από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, κατέδειξε ότι οι άνδρες είναι λίγο πιο...χαλαροί όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Το 78% των ανδρών θεωρεί την απιστία "κακή", έναντι 84% των γυναικών που πιστεύουν ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστή, αν είσαι παντρεμένος.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΗ
Η προηγούμενη γενιά ήταν πιο πιθανό να απιστήσει, σε σχέση με τη σημερινή, όπως αποκαλύπτει η ίδια έρευνα .Τη δεκαετία του '70, μόλις το 63% των ανδρών και το 73% των γυναικών ήταν αντίθετοι στην απιστία.
ΕΞΩΣΥΖΥΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο Γάμου και Οικογενειακής Θεραπείας, περί το 25% των παντρεμένων ανδρών και το 15% των γυναικών έχουν εξωσυζυγική σχέση. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα νούμερα ενδέχεται να είναι υψηλότερα καθώς δύσκολα θα παραδεχθεί κανείς ότι είναι....άπιστος.
Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕΞ
Αν νομίζετε ότι η απιστία αφορά μόνο το σεξ, είστε γελασμένοι: το 92% των ανδρών παραδέχθηκαν ότι αυτό που τους οδήγησε στην απιστία ήταν οι συναισθηματικές τους ανάγκες: αισθάνονταν απομακρυσμένοι, είτε υποτιμημένοι από τον σύντροφό τους.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΕΣ
Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Δημοσκοπήσεων των ΗΠΑ του 2010, οι γυναίκες έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν σήμερα σε σχέση με το παρελθόν. Ορισμένοι ερευνητές αποδίδουν την αύξηση στην οικονομική ανεξαρτησία των σημερινών γυναικών και στις περισσότερες δυνατότητες που έχουν για ταξίδια.
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ;
Μελέτη του οικογενειακού συμβούλου M. Gary Neuman κατέδειξε ότι το 55% των ανδρών είτε αρνούνταν ότι είχαν κάποια εξωσυζυγική σχέση όταν έρχονταν αντιμέτωποι με...αδιάσειστα στοιχεία, ή απλώς την έκρυβαν από τη γυναίκα τους.
ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ
Ποιος είναι αυτός που μίσησε τη δόξα και το χρήμα; Οι πλούσιοι, μορφωμένοι ή ισχυροί θεωρούνται πιο ελκυστικοί και έχουν περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν. Η έρευνα του Νeuman αποκάλυψε επιπλέον ότι η απιστία δεν έχει να κάνει πάντα με την εμφανίση: το 88% των ανδρών διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με κάποια που δεν θεωρούσε πιο όμορφη από τη γυναίκα τους.
Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΓΑΜΟ
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά δεν είναι λίγοι οι άνδρες που έχουν παραδεχθεί ότι είναι άπιστοι παρά το γεγονός ότι ο γάμος τους είναι, αυτό που λέμε, "ευτυχισμένος". Περί το 54% των άπιστων συζύγων δήλωσαν ότι ο γάμος τους δεν ήταν κακός- ή ακόμα ότι ήταν καλός- όταν ξεκίνησαν τις εξωσυζυγικές τους περιπέτειες. Το ίδιο ισχύει και για το 34% των γυναικών.
ΑΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας , το 50% των ανδρών δήλωσε ότι θα συγχωρούσε τη σύντροφό του αν απιστούσε με άτομο του ίδιου φύλου. Ωστόσο, μόλις το 22% θα τη συγχωρούσε για απιστία με άτομο του αντίθετου φύλου.
ΦΙΛΙ-ΠΤΑΙΣΜΑ
Σύμφωνα με έρευνα του YouGov poll, το 60% των ανδρών ένιωθαν ότι το φιλί εκτός σχέσης δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο. Ωστόοσο, μόλις το 34% των γυναικών είχαν την ίδια γνώμη.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ
Φαίνεται ότι οι γυναίκες συγχωρούν πολύ πιο δύσκολα, όσον αφορά την απιστία. Μόνο το 21% δήλωσαν ότι θα συγχωρούσαν τους άρρενες συντρόφους τους αν ήταν άπιστοι με...άλλον άνδρα. Ωστόσο, το 28% θα τους συγχωρούσε αν επρόκειτο για άλλη γυναίκα.
ΤΟ 'SEXTING' ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ
Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, το 85% των γυναικών και το 74% των ανδρών θεωρούν το sexting (την ανταλλαγή μηνυμάτων με σεξουαλικά υπονοούμενα) ως απιστία. Οι αμερικανοί θεωρούν επίσης μία σχέση χωρίς σεξ το ίδιο επικινδυνη όσο μία σεξουαλική σχέση.
ΟΙ ΝΕΑΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ;
Γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών είναι πιο πιθανό να απιστήσουν, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Το 80% εξ' αυτών αποδίδει το...στραβοπάτημα στην έλλειψη ικανοποίησης από την σεξουαλική του ζωή
ΕΡΩΤΑΣ
Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, το 57% των γυναικών θεωρούσαν ότι είναι ερωτευμένες με τον άνδρα που είχαν εξωσυζυγική σχέση. Για τους άνδρες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 27%.
ΖΗΤΗΜΑ...ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ
Σχετική έρευνα εξάλλου αποκάλυψε ότι το 74% των ανδρών θα συνάψουν εξωσυζυγική σχέση αν είναι σίγουροι ότι δεν θα "πιαστούν στα πράσα". Ωστόσο, μόλις το 68% των γυναικών ένιωθαν το ίδιο.

Comments