25 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Apple Music

Το Apple Music είναι ήδη στη ζωή μας από χθες. Εμείς εδώ σας εξηγούμε πώς να το αποκτήσετε και τι παίρνετε μόλις εγγραφείτε.

Σας παραθέτουμε 25 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.



1. Ημερομηνία άφιξης 11 π.μ. (ώρα Νέας Υόρκης – 6 μ.μ. δική μας ώρα), 30 Ιουνίου με το iOS 8.4.

2. Με την παρουσίασή του, το , Apple Music είναι προσβάσιμο σε συσκευές iOS, Mac και PC. Εκδόσεις για Android και Apple TV θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο.

3. Συγχρονίστε την μουσική με ένα  Apple Watch από ένα Apple Store και αναπαράγετέ την, ακόμη και αν το iPhone που το συγχρονίσατε δεν είναι κοντά.

4. Αποκτείστε πρόσβαση και εγγραφείτε μέσω της εφαρμογής Music.

5. Όλα τα νέα μέλη δικαιούνται 90 μέρες δωρεάν δοκιμή.

6. Αρχικά, η Apple δεν επρόκειτο να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα στους καλλιτέχνες των οποίων τη μουσική θα μετέδιδε κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, όμως η Taylor Swift τους «πήρε και τους σήκωσε».

7. Απολογίες και στην… Spotify.  Το album της Swift, 1989, θα μεταδίδεται από το Apple Music.

8. Η Apple Music θα μεταδίδει τα περισσότερα δημοφιλή κομμάτια που υπάρχουν στο iTunes, όμως όχι όλα (εδώ θα στεναχωρηθούν οι φίλοι των Beatles).

9. Η συνδρομή είναι $9.99 (€9.00) τον μήνα και περιλαμβάνει μουσικές εισηγήσεις και απεριόριστους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με $14.99 (€13.50) τον μήνα, μοιραστείτε ένα λογαριασμό με 6 άτομα. Γι’ αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το iCloud Family Sharing στο iOS ή Mac και να προσκαλέσετε άτομα να συνδεθούν μαζί σας.

10. Στο κάτω μέρος της εφαρμογής Music υπάρχει ένα τμήμα "For You". Την πρώτη φορά που θα το επιλέξετε, η Apple θα σας ζητήσει να του υποδείξετε τις μουσικές σας προτιμήσεις. Πρώτα, επιλέξτε το είδος της μουσικής που σας αρέσει περισσότερο (ροκ, χιπ χοπ, τζαζ κλπ.) από την επιλογή που υπάρχει στην οθόνη, στη συνέχεια επιλέξτε συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Κάντε διπλό κλικ στις πρώτες σας προτιμήσεις και ένα κλικ στις υπόλοιπες.

11. Με αυτές τις επιλογές συν τα τραγούδια που έχετε στη μουσική σας βιβλιοθήκη και το iTunes, η Apple Music θα δημιουργήσει λίστες τραγουδιών. Κάντε κλικ στο (+) για να προσθέσετε και άλλα τραγούδια στις λίστες.

12. Η Apple Music υποστηρίζει ακρόαση μουσικής και όταν ακόμη είστε εκτός δικτύου (offline), έτσι μπορείτε να φυλάξετε τα τραγούδια ή τις λίστες με αυτά και να τα ακούσετε αργότερα όταν θα είστε εκτός δικτύου, όταν για παράδειγμα θα έχετε πρόβλημα λήψης.

13. Δεν ξέρετε τι να ακούσετε; Ρωτήστε τη Siri . Σύμφωνα με την Apple, η ψηφιακός βοηθός θα είναι σε θέση να χειριστεί ερωτήματα όπως «θέλω να ακούσω μοντέρνα τραγούδια από το 1982» ή «παίξε περισσότερα τραγούδια σαν κι αυτό».

14. Κάντε κλικ στο κουμπί «Ραδιόφωνο» στην εφαρμογή Music για τον σταθμό  Beats 1, ο οποίος θα μεταδίδει σε 100 χώρες μέσω DJs στο Los Angeles, New York, και London. Επίσης μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε εξειδικευμένους σταθμούς, που θα αντικαταστήσουν το iTunes Radio.

15. Το Apple Music επίσης θα αντικαταστήσει το Beats Music. Όταν θα ανοίξετε την εφαρμογή Beats Music στη επόμενη ενημέρωση του iOS, θα σας ζητηθεί να μεταφερθείτε στο Apple Music. Οι λίστες σας και τα αποθηκευμένα σας albums θα μεταφερθούν λέει η Apple.

16. Το Beats 1 θα έχει επίσης συνεντεύξεις, και ο DJ Zane Lowe είπε ότι ο Eminem θα είναι ο πρώτος που θα περάσει από εκεί. H Apple προετοιμάζει εμφανίσεις των Pharrell, Justin Timberlake, Dr. Dre, Jaden Smith κλπ.

17. Το νέο single του Pharrell, «Freedom», θα πρωτοπαρουσιάζετο στο Apple Music χθες.

18. Κατά την πλοήγησή σας, το τραγούδι που ακούτε, θα εμφανιστεί σε ένα μικρό πρόγραμμα αναπαραγωγής στο κάτω μέρος της οθόνης. Αγγίξτε το για πρόσβαση σε πλήρη οθόνη και σύρετε προς τα κάτω για να ελαχιστοποιηθεί.

19. Προσθέστε το δικό σας έργο τέχνης σε λίστες αναπαραγωγής.

20. Η Apple υποσχέθηκε δεκάδες χιλιάδες δωρεάν και χωρίς διαφήμιση μουσικά βίντεο υψηλής ευκρίνειας

21. Η Apple Music είναι διαφορετική αλλά συμπληρωματική του  iTunes Match, το οποίο αποστέλλει μουσική από το iTunes library του υπολογιστή σας στο iCloud για να μπορείτε έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή, κοστίζει $24.99 (€22.50) το χρόνο. Πρόσφατα ο Eddy Cue της Apple αποκάλυψε ότι η Apple θα αυξήσει το όριο τραγουδιών του iTunes Match από 25.000 έως 100.000 με το iOS 9.

22. Η Apple προσπαθεί και πάλι με τα κοινωνικά μέσα, και αυτή τη φορά λέγεται Connect. Κι αυτό θα έχει ένα tab στο κάτω μέρος της εφαρμογής Music, πατήστε το για ενημερώσεις και τραγούδια από αγαπημένους μουσικούς, καθώς και άγνωστους καλλιτέχνες.

23. Μοιραστείτε τις αγαπημένες σας λίστες, albums και βίντεο στο Facebook, Twitter, ή Messages.

24. Αν δεν έχετε συνδρομή στο Apple Music, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό της Apple (ID) που έχετε για να παρακολουθήσετε τις καταχωρήσεις κάποιου καλλιτέχνη ή να τον ακολουθήσετε σε μια συναυλία, ακούστε το Beats 1, καθώς και ραδιοφωνικούς σταθμούς από το Apple Music (με περιορισμούς).

25. Σύμφωνα με την Apple, πρόκειται για επανάσταση. Θα συμφωνήσουμε.

sigmalive.com

Comments